Welzijn

Restaurant

Beste gasten van restaurant “Eten bij Oma”

  • Onderstaand de openingstijden van ons restaurant “Eten bij Oma”

Dagen

Openingstijden restaurant

Openingstijden keuken

(serveren warme maaltijden)

Maandag t/m vrijdag

09:00 - 16:00 uur

12:30 - 13:30 uur

Woensdagavond op reservering (minimaal 2 dagen van tevoren)

16:00 - 19.30 uur

12:30 - 13:30 uur
17:30 - 19.30 uur

Zaterdag, zondag en feestdagen

09:00 - 15:30 uur

12:30 - 13:30 uur

Tijdens de openingstijden is het restaurant open om iets te drinken. De warme maaltijd wordt alleen geserveerd tijdens de openingstijden van de keuken. Dagelijks zijn er twee menu’s waaruit kan worden gekozen. De componenten van deze menu’s, zoals vlees en groenten, zijn onderling uitwisselbaar. Naast deze menu’s is er ook een kleine kaart.

 

Bent u niet in staat om naar het restaurant te komen, maar wilt u wel graag dagelijks een verse, warme maaltijd? Kijk dan bij de maaltijdservice.

Activiteitencentrum

Aangrenzend aan het gebouw van Heemzicht is het activiteitencentrum Intvoorste gevestigd. Hier worden in samenwerking met Welzijn Hoeksche Waard allerlei activiteiten georganiseerd die voor iedereen toegankelijk zijn. Zie voor de activiteiten de activiteitenkalender. Voor een indicatie voor groepsbegeleiding (dagverzorging) verwijzen wij u naar het Wmo-loket van de gemeente. Dit kunt u doen via www.gemeentehw.nl of telefonisch: 088 – 6471920 (van 08.30 tot 16.30 bereikbaar).

Dagverzorging Woonzorgcentrum Heemzicht in Piershil

In Heemzicht bieden we een dagbestedingsprogramma aan waarbij gekeken is naar de eigen behoeften van de cliënten die daarvoor een indicatie hebben.

De cliënten komen één tot drie keer per week (maandag, woensdag of vrijdag) naar onze ruimte Int Voorste. Dit alles met inachtneming van de huidige coronaregels. Elize van Gijzen, activiteitenbegeleider bij de dagverzorging, zal u een dag meenemen met onze dagbesteding.

De dag begint om half 10 met een kopje koffie of thee met een koekje. Sommige cliënten komen met de taxi naar ons toe en andere komen zelfstandig met de fiets of scootmobiel. Tijdens het koffie en thee drinken wordt er gezellig onderling gekletst of het nieuws komt ter sprake. Na de koffie geven de cliënten zelf aan wat ze die dag willen doen. Er worden spelletjes gespeeld, legpuzzels gelegd, kaarten gemaakt, geschilderd enz.

Inmiddels is het tijd om te lunchen en wordt er tijdens de corona periode gezamenlijk gegeten Int Voorste. Buiten de coronaperiode eten we in ons gezellige restaurant. De tafel wordt gedekt en de cliënten maken een keuze uit het menu dat onze keuken aanbiedt of er kan voor een broodmaaltijd gekozen worden. Het menu van onze keuken bestaat uit een voor- hoofd- en nagerecht. Indien u iets anders wilt eten, kan dat ook.

Na het eten is er een rustmoment waarbij sommige cliënten gebruik kunnen maken van onze relaxstoelen en anderen de krant of een tijdschrift kunnen lezen. Rond twee uur is er weer koffie en thee en wordt deze met elkaar gedronken. Hierna is het weer tijd voor een leuke activiteit waarbij de cliënten zelf aan kunnen geven wat zij graag willen doen.

De dag eindigt om half vier waarbij degenen die met de taxi reizen worden opgehaald.

De cliënten die momenteel gebruik maken van onze dagverzorging geven aan dat ze de gemoedelijke sfeer, het contact met anderen, de kleinschaligheid, de persoonlijke aandacht en de gezelligheid erg prettig vinden.

Een aantal reacties zijn:

“ik moest in het begin even wennen maar ik kan het nu niet meer missen”

“Het eten is echt heerlijk”.

Wanneer u ook naar onze dagverzorging zou willen komen, dan heeft u een indicatie nodig. Deze indicatie kunt u via het gemeentelijke WMO loket aanvragen, zij zijn te bereiken via telefoonnummer 088- 6471920. Indien u geen indicatie heeft, kunnen wij met u meekijken waar u wel aan kunt sluiten, bijvoorbeeld De Huiskamer van de Wijk.

Wilt u weten op welke dagen er nog een plek beschikbaar is, neem dan gerust contact met ons op via onze algemene telefoonnummer 0186-693122 of stuur een e-mail naar info@heemzicht.nl

Ook bent u altijd welkom om vrijblijvend een keer langs te komen, wij ontvangen u graag!

Overige diensten

Binnen Heemzicht zijn nog veel andere diensten mogelijk. Te denken valt aan:

Audicien:
Voor contact met de audicien kunt u bellen met telefoonnummer: 0186-615152
Batterijen voor het gehoorapparaat zijn bij de receptie te koop.

Bibliotheek:
In de gangen op de begane grond van Heemzicht staan boeken, ook  grootletterboeken. Deze boeken mogen door iedereen gepakt en teruggezet worden. Er is geen lidmaatschap of administratie nodig. De grootletterboeken worden op woensdagmorgen van 11:30 tot 12:00 uur uitgegeven. Ook dit is kosteloos, maar de uitleen van de boeken moet wel worden geadministreerd.

Fysiotherapeut:
In Heemzicht zijn twee fysiotherapiepraktijken actief:

  • Fysiofitt
  • Fysiotherapeut L.J. van Driel

Geestelijke verzorging:
Als de cliënt geestelijke verzorging wenst is dit mogelijk. De cliënt kan zijn eigen geestelijk verzorger blijven behouden. Heeft een cliënt vragen over geestelijke verzorging, dan kunnen wij altijd hierin bemiddelen. Cliënten kunnen ook altijd aansluiten bij de weeksluiting (elke week verzorgd door een van de kerken in Korendijk), Bijbelkring en Alpha senioren.

Huisarts:
Een huisarts van Huisartsenpraktijk Korendijk heeft elke middag in Heemzicht spreekuur.

Mantelzorgconsulent:
Wencke Helmreich onze mantelzorgconsulent.
De mantelzorgconsulent ondersteunt de mantelzorgers bij de veranderingen die ontstaan wanneer hun naaste intramuraal komt te wonen of zorg thuis nodig heeft.
Daarnaast geeft de mantelzorgconsulent persoonsgerichte informatie, advies en begeleiding met als doel, de mantelzorger te ontzorgen en hierdoor overbelasting te voorkomen.
Heeft u behoefte aan gesprek met de mantelzorgconsulent en woont uw naaste in Heemzicht of ontvangt uw naaste zorg vanuit Heemzicht? Dan kunt u contact opnemen via ons algemene nummer 0186-693122. U kunt haar ook een e-mail sturen met een verzoek tot contact w.helmreich@heemzicht.nl

Pedicures:
Binnen Heemzicht zijn een aantal pedicures actief

  • Jacqueline Schuiveling (06-18079119)
  • Wendy van de Star (06-19435251)

Verliesbegeleiding:
De verliesbegeleider, Wencke Helmreich, staat cliënten bij in het verwerken van het verlies van gezondheid, de vertrouwde woonomgeving, autonomie en indien van toepassing het verlies van een dierbaar persoon.

Winkel aan huis:
Op dinsdag- en zaterdagochtend bezorgt de firma Springer en Snoep boodschappen aan huis.

Kapper:
Op woensdag, donderdag en vrijdag is de kapsalon in de centrale hal van Heemzicht voor cliënten van Heemzicht geopend vanaf 9.00 uur. Afspraken kunnen worden gemaakt bij Angela Hokke van Kapsalon ‘t Haerhuys op telefoonnummer 06-30 39 76 40.

Repair Cafe:

Met ingang 10 september houdt het Repair Cafe elke 2e zaterdag van de maand zitting in Intvoorste.

Via de website van het Repair Cafe Hoeksche Waard https://www.repaircafe-hoekschewaard.nl/piershil/ kunnen verzoeken worden aangemeld. Er wordt telefonisch of via email contact met u opgenomen.

Tot nader bericht gesloten wegens de coronamaatregelen:

Het servicepunt gemeente Hoeksche Waard:
Is tot nadere mededeling gesloten.

Diëtist:
De diëtist van Careyn is in keer in de 2 weken afwisselend op de donderdag- of vrijdagochtend aanwezig

Consultatiebureau:
Op donderdagen in de even weken van 09:00 tot 10:00 uur vindt het inloopspreekuur van het consultatiebureau plaats.

Via de website van het Repair Cafe Hoeksche Waard https://www.repaircafe-hoekschewaard.nl/piershil/ kunnen verzoeken worden aangemeld. Er wordt telefonisch of via email contact met u opgenomen.

 

 

Huiskamer van de Wijk

De Huiskamer van de Wijk; van, voor en door iedereen

Ook in deze tijd is iedereen welkom in de Huiskamer van de Wijk
De coronamaatregelen zijn weer aangescherpt en de activiteitenkalenders aangepast. Gelukkig kunnen onze Huiskamers van de Wijk open blijven en bent u daar ook in deze tijd van harte welkom. Uiteraard houden wij de coronamaatregelen in acht. Dat betekent onder andere dat we de 1,5 meter regel hanteren en we van 8.30 tot 17.00 uur open zijn. U bent van harte welkom op 1 van onze 5 locaties: Int Voorste (Piershil), Rembrandt (Oud-Beijerland), Wijckplein (Oud-Beijerland), Wijkhuis (Numansdorp) en Zomerplein (Puttershoek).

Ontmoeten en activiteiten
Op onze locaties kunt u een lekkere kop koffie drinken, mensen ontmoeten of deelnemen aan een activiteit. Zo organiseren we onder andere koffie-inloopmomenten, het Taallokaal of klaverjassen. Op de website www.huiskamervandewijk.nl ziet u wanneer een activiteit plaatsvindt en op welke locatie. Uiteraard geldt daarbij dat activiteiten doorgaan als de coronamaatregelen het toelaten. Zijn er de komende tijd aanpassingen in de maatregelen, dan kan het zijn dat een activiteit niet doorgaat. Houd onze website dan ook goed in de gaten!

Naar elkaar om blijven kijken
We vinden het juist in deze tijd belangrijk dat inwoners elkaar kunnen blijven ontmoeten en naar elkaar om blijven kijken. Wilt u iets organiseren voor inwoners, zodat zij met elkaar in contact blijven? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u hierbij graag. Het kan een activiteit op locatie zijn, maar het mag natuurlijk ook iets anders zijn. Heeft u bijvoorbeeld een idee voor een leuke kaartenactie of een gezellige wandeling door de buurt? Ook dan denken we graag met u mee.

Wilt u meer informatie over de Huiskamer van de Wijk?
Kijk op www.huiskamervandewijk.nl of neem contact op met één van onze locaties. De contactgegevens vindt u op onze website.