Wonen

Woonomgeving

woonomgeving

Woonzorgcentrum Heemzicht is gelegen in een landelijke omgeving midden in het dorp Piershil in de gemeente Hoeksche Waard. Piershil is een klein dorp met ongeveer 1600 inwoners. Het woonzorgcentrum beschikt over een eigen tuin. De bushalte ligt op loopafstand. In het dorp is een Spar supermarkt gevestigd en de firma Springer & Snoep bezorgt twee maal per week boodschappen aan huis. Binnen hetzelfde gebouw worden activiteiten georganiseerd in activiteitencentrum Int voorste (zie activiteitenpagina).
Daarnaast zijn er tal van overige diensten aanwezig (Zie overige diensten).
Dagelijks worden verse warme maaltijden in restaurant “Bij Oma” of in het eigen appartement geserveerd (Zie restaurant).
Aanleunwoningen van woningcorporatie HW wonen grenzen aan Heemzicht.

De appartementen

2-kamerappartementen

Heemzicht beschikt over 41 2-kamerappartementen, waarvan 36 op de afdeling Wonen met zorg (begane grond en tweede verdieping). Deze afdeling is bedoeld voor mensen met overwegend lichamelijke klachten (somatisch). De andere vijf appartementen liggen op de eerste verdieping en vallen onder de afdeling Groepswonen. Deze afdeling is bedoeld voor mensen met kenmerken van dementie. De appartementen met een gemiddelde oppervlakte van 55 m² hebben de volgende vertrekken:

  • Woonkamer met keuken (koelkast, kookplaat)
  • Slaapkamer
  • Hobbykamer
  • Badkamer met toilet, wastafel en douche
  • Buitenruimte (terras, loggia of balkon)

De appartementen zijn geschikt voor zowel echtparen als alleenstaanden.

1-kamerappartementen

26 1-kamerappartementen vallen onder de afdeling Groepswonen. Alle appartementen hebben een woon/slaapkamer en een badkamer met douche, wastafel en toilet. Overdag verblijven de bewoners, naar wens, in een van de drie huiskamers. 1 1-kamer appartement is bedoeld voor WMO respijtzorg, eerstelijnsverblijf (alleen voor CZ-cliënten) of particulier verblijf. Informeer naar de mogelijkheden via 0186-693122 of info@heemzicht.nl.