Welzijn en Informele Zorg

Wij zijn ervan overtuigd dat welzijn en welbevinden een belangrijke basis is voor kwaliteit van leven. Dit doen we door samen waarde aan het leven te geven bij iedereen die een beroep op ons doet. Hiervoor werken we belevingsgericht, dit betekent dat Wonen, Welzijn en Zorg voor iedereen uniek is en afgestemd op de persoonlijke levensgeschiedenis, gewoontes en behoeften. Wij zorgen dat met de naasten en vrijwilligers (informele zorg) wij een bijdrage leveren aan het leven van de kwetsbare ouderen (samenzorg).

Onze informatiebrochure

Onze activiteiten

Voor ieder wat wils

Vindt u het fijn om er even uit te zijn en om andere mensen te ontmoeten? Wij bieden diverse mogelijkheden en activiteiten zowel in groepsverband als individueel. Wij hebben daar bijvoorbeeld het Maatjesproject voor. Het Maatjesproject is met name voor mensen die eenzaam zijn en waar een behoefte ligt aan contact, gezellig samen zijn en altijd uitgaande van de vraag van de cliënt. Kijk gerust eens op onze activiteitenkalender voor het actuele aanbod.

Activiteiten kalender

Dagbesteding

Dagbesteding zoals u dat wenst

U woont zelfstandig en zou dat het liefst nog een tijdje blijven volhouden. Maar u mist het contact met leeftijdsgenoten en u wilt graag meer bezigheden hebben. Wij bieden in Heemzicht een dagbestedingsprogramma waarbij gekeken is naar de eigen behoeften van de cliënten die daarvoor een indicatie hebben. "Wij beginnen de dag samen met een heerlijk bakje koffie en kletsen gezellig bij, daarna zien we wel wat we gaan doen. Niets moet, alles mag!" De dagbesteding van Heemzicht heeft hiervoor de beschikking over zorgmedewerkers die een extra stukje zorg kunnen leveren.

Vrijwilligers

Van onschatbare waarde!

Gezellig samen wandelen op een mooie dag of een bakje koffie drinken in onze binnentuin bij de vijver. Kleine dingen maar van onschatbare waarde voor onze bewoners. Maar er is meer, de vrijwilliger van nu is van vele markten thuis. U doet vooral de dingen waar u goed in bent en waar u blij van wordt. Dit kan variëren van op stap gaan met de bewoners als het helpen van onze technische dienst. In ons restaurant bent u meer dan welkom als gastvrouw- of heer. Samen kijken we wat het beste bij u past. Heemzicht zoekt ook altijd vrijwilligers voor specifieke activiteiten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de koffie-ochtend vrijwilliger, of de muziekvrijwilliger. Op onze vacaturepagina ziet u de mogelijkheden, maar voelt u zich vrij om contact met ons op te nemen als u iets anders voor ons kunt betekenen.

Mantelzorgers

U bent onmisbaar!

Bent u mantelzorger van een cliënt, dan bent u onmisbaar voor de zorg. Mantelzorgers hebben bij ons een gelijkwaardige plek bij het uitvoeren van mantelzorgtaken en ondersteunt hen waar nodig. Wij zien onze mantelzorgers als experts, die als geen andere weten wat hun vader, moeder, partner, vriend of buurvrouw nodig heeft. Mantelzorgers zijn voor ons gewaardeerde en onmisbare leden van het zorgteam die meedenken over de rol van de mantelzorger in de zorg. Wij hebben ook oog voor u, als het bijvoorbeeld niet zo lekker loopt. U kunt te maken krijgen met schuldgevoelens, rouwverwerking of overbelasting. Onze mantelzorgconsulent biedt een luisterend oor en kan u verder helpen. We zoeken naar verbinding tussen de mantelzorgers en onze eigen professionele medewerkers, zo leren we van elkaar en daardoor verbetert de kwaliteit van de zorg. Uw inbreng is belangrijk, bent u gewend om wekelijks te stofzuigen bij uw moeder of hielp u in de zorg? Blijf dat vooral doen!

Huiskamer van de Wijk

Van, voor en door iedereen

Op onze locaties kunt u een lekkere kop koffie drinken, mensen ontmoeten of deelnemen aan een activiteit. Zo organiseren we onder andere koffie-inloopmomenten, klaverjassen en het Taalloket.
Op de website ziet u wanneer een activiteit plaatsvindt en op welke locatie.
Wij vinden het belangrijk dat inwoners elkaar kunnen blijven ontmoeten en naar elkaar om blijven kijken. Wilt u zelf iets organiseren, neem dan gerust contact met ons op.

Huiskamer van de Wijk
Overlay afbeelding
Over Heemzicht afbeelding

Vragen over Heemzicht?

Onze medewerkers helpen u graag verder

Contactpagina Veelgestelde vragen
Onze contactgegevens
Contact telefoon icon
0186 693 122

Na 17:00 alleen voor spoed